Tervetuloa seuraamaan uutta blogia! Nimi “Karttaan merkitty tie” viittaa erilaisiin luontokohteisiin, joita Suomesta löytyy lukemattomia määriä. Ja koska luontokohteiden täytyy olla kaupunkilaisystävällisiä, niin sinne, tai ainakin lähistölle, tulisi päästä autolla. Eli aivan erämäähenkistä menoa tältä palstalta ei tule löytymään, vaan sellaisia reittejä/paikkojen esittelyitä jotka sopivat nopeisiin pyrähdyksiin pois kaupunkien hektisestä menosta. Toisaalta uusi blogi myös siksi ettei bloggauksen aihealueet sekoitu aivan täysin keskenään. Kuten sanottua, täältä löytyy luontoon liittyvät kirjoitukset ja aiempi blogini jatkaa pääasiassa matkailun ja muun satunnaisen kirjoittelun parissa.

Ensimmäisen blogahduksen yhteydessä mainittakoon myös “Suomen 100 Luontokohteet”-kirja, josta ammennan tutustumisen arvoiset paikat joissa käydä. Oman kappaleeni ostin kirjakaupasta vajaan 15 euron hintaan. Mikäli luontokohteet kiinnostavat, niin tämä kirja kannattaa ehdottomasti ostaa. Hinta ei ole paha ja vinkkejä löytyy maan jokaiseen kolkkaan kattavasti. Kirjan on kirjoittanut Veikko Neuvonen ja teos on Karttakeskuksen julkaisema.