Pääkaupunkiseutu tutuksi osa 37. Jälleen täytyy todeta etten ollut tätäkään kohdetta aiemmin nähnyt. Nimittäin Luukkia joka sijaitsee Vihdin-tien varrella (tie nro 120). Helpot ja nopeat yhteydet. Parkkitilaa riittää todella paljon. Ilmeisesti alue on todellakin pääkaupunkiseudun yksi suosituimmista ulkoilualueista. Näin ainakin muutama nettiartikkeli väitti.

Alue näytti olevan myös suosittu karavaanareiden keskuudessa. Nytkin marraskuun lopulla vaunuja oli vaikka kuinka paljon parkissa. Lisäksi alueelta näytti löytyvän upea kartano, jossa ilmeisesti toimii kahvila/ravintola. Tätä ei kuitenkaan käyty tällä kertaa tarkastamassa lähemmin joten tarkempia tietoja ei ole nyt saatavilla.

Luukissa on erilaisia reittejä paljon. Mitat myös vaihtelevat suuresti. Ja kannattaakin huomioida, että reitin pituus saattaa olla ilmoitettu vaan tiettyyn pisteeseen asti. Kuten esimerkiksi yksi lyhimmistä Hauklammen reitti oli ilmoitettu 3km mittaiseksi mutta se on vain matkan puoliväliin. Pitäähän sieltä poiskin kävellä, ja vaikka opas kartta näyttää reitin olevan lammen ympäri menevän kierroksen. Sitä saattaa helpolla erehtyä koko matkan olevan tuon 3km, mutta ei ole kuin 6km.

Valitettavasti sää ei suosinut valokuvauksen kannalta. Olimme liikkeellä varsin myöhään muutenkin joten siinäkin suhteessa valoa oli niukasti tarjolla. Alla kuitenkin muutama kuva jotta alueesta saa jotain käsitystä.