Nykyisin Loviisan kaupunkiin kuuluva Ruotsinpyhtään ruukki on idyllinen nähtävyys. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulta matkaa on hieman reilu sata kilometriä eli sinne ajaa alle puolessatoista tunnissa. Alue on suoraan kuin postikortista, joten kaunista katseltavaa riittää. Lisäksi ruukin alueella on kuvattu “Suomen Dallas”, eli Vihreän kullan maa, joka kertoi Evola-yhtiöiden toimista.

IMG_0441

Paikalta löytää ravintolan sekä kahvilan. Ravintolan ruokaa ei tullut koitettua, mutta varmasti ihan hyvä paikka. Hintatasoltaan edullisimmat annokset olivat reilun kympin verran. Kalliimmat annokset maksoivat hinnaston mukaan 30 euroa.

Käsitöistä kiinnostuneille paikka on varmasti melkoinen löytö! Ruukin historialle ominaisesti pajoja on joka lähtöön. Täältä siis löytää itse tehtyjä esineitä joita ei varmasti marketeista löydä.

IMG_0446

 

Kartan kuva