Vierailu Kolin kansallispuistoon jäi suunniteltua lyhyemmäksi erään haaverin vuoksi. Onneksi ei mitään vakavampaa, mustelma takapuoleen ja säikähdys. Ainekset pahempaankin oli sillä liukkaat kalliot voivat yllättää, kuten tällä kertaa tuli havaituksi.

Kolille on erittäin helppo löytää ajamalla Joensuu-Kajaani tietä (tie nro 6). Loppupätkä on melko jyrkkää nousua, mutta kuitenkin päällystettyä tietä joten puitteet ovat hyvät. Pysäköintialueelta menee vielä erikseen hauska hissi varsinaiselle alueelle josta eri reitit lähtevät.

IMG_0900

Tunnetuin näköalapaikka on Ukko-Koli. Siitä pääsee nopeasti myös Akka-Kolille sekä Paha-Kolille. Kuten mainittua, niin valitettavasti tällä kertaa reitit jäi kiertämättä. Alla olevien näkymien perustella tänne(kin) kannattaa palata vielä!

IMG_0910

IMG_0906