Blogi on ollut pystyssä lähes vuoden ajan. Retkikohteita olen etsinyt Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen sivujen kautta sekä muista vastaavista sivustoista. Nyt vasta huomasin Metsähallituksen ylläpitämän maastokartan, jonka avulla voi tutustua melko vaivattomasti omaan lähialueeseen.

image

Käyttöliittymä ei ole ehkä kaikista jouhevin käyttää, mutta sen kanssa kyllä tulee toimeen. Esimerkiksi vasemmasta navigaatiosta löytyvään “Karttatasot” kannattaa tutustua. Sieltä voi ruksittaa itseään kiinnostavat kohteet.

 

image

Esimerkissä valitsin “Luontotornit ja näköalapaikat” jolloin ne ilmestyvät karttapohjaan symbolein. Muuten karttaa voikin liikutella hiirellä ja esim. hiiren rullalla zoomata aina 1:5 000 tarkkuuteen asti jolloin 1cm kartalla on 50m luonnossa. Tulostaminen onnistuu sivun oikeasta ylälaidasta “Tulosta” painikkeen avulla, jolloin saat tulostettua näytöllä näkyvän osuuden.